Sport

Španija je u finalu Evropskog prvenstva

Foto> printskrin/RTS

Foto> printskrin/RTS

Reprezentacija Španije savladala je Francusku 2:1 u polufinalu Evropskog prvenstva u fudbalu. Španci su prvi finalisti Evra 2024.

Sve što smo videli u polufinalnoj utakmici Prvenstva Evrope staje u jednu reč – spektakl! Posle divovske borbe u Minhenu i pobede od 2:1, u Berlin na završni meč za trofej ide Španija iz prostog razloga - igra najbolji fudbal na šampionatu.

Francuzi su poveli, ali su se brzo sudarili sa moćima fantastičnog De la Fuenteovog trilinga Jamal-Olmo-Vilijams. Mbape je morao da čestita novim zvezdama svetskog fudbala, čudesnoj španskoj deci.

Nikad mlađi ofanzivni sastav Španije ponovo je oduševio fudbalski svet. Lamin Jamal se nije zadovoljio statusom najmlađeg učesnika polufinala EP ili Mondijala, nego je istoriju ispisao i fantastičnim golom za izjednačenje. Samo četiri minuta kasnije nastao je potpuni preokret, u režiji Danija Olma.

Šesnaestogodišnji Jamal je šutirao sa više od 20 metara tako da ni tri golmana ne bi odbranila, lopta se od statoive odbila u mrežu. Bilo je to u 21. minutu, a ubrzo je uzdrmana Francuska još jednom matirana. Prvo je upisano da je autogol Kundea, ali potom utvrđeno da je poštenije da se kao strelac računa Olmo.