Društvo

Tri firme radiće drugu fazu osvetljenja fasade "Starog načelstva"

Foto; Jelena Milenković

Foto; Jelena Milenković

Dodeljen je ugovor grupi ponuđača za izvođenja radova na ambijentalnom osvetljenju fasade "Starog načelstva".

Grupa ponuđača, firme VD sistem Požarevac,  Fariel Beograd i Inodium Požarevac radiće drugu fazu radova rasvete, na severnoj strani, u Drinskoj ulici, gde se nalazi ulaz u Narodnu biblioteku.

Vrednost ugovora je 12.664.500,00 odnosno 15.197.400,00 dinara sa porezima.

Procenjena vrednost nabavke bila je 12.955.659,16 bez PDV-a.

Potrebno je ugraditi svetiljke za spoljnu upotrebu, ugradne, nadgradne ili viseće odnosno da se mogu ugraditi na plafon, zid ili konstrukciju objekta. U pitanju su 10 tipova svetljki, između ostalog, svetiljka predviđena za ugradnju u tlo, nadgradna linijska LED svetiljka, svetiljka za ambijentalno osvetljenje, oblika fenjera, kockasta LED svetiljka za projektorsko osvetljenje. Garancija na svetiljku mora biti minimum 5 godina. 

Podsetimo, u martu ove godine Grad je sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, potpisao ugovor za sprovođenje druge faze radova na izradi ambijentalnog osvetljenja zgrade Načelstva. Ukupna vrednost projekta iznosi 15.546.790,95 dinara, a Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu sufinansira projekat sa 8.130.790,95 dinara. Inače, za prvu fazu radova na osvetljenju fasade izdvojeno je oko 38 miliona dinara, od čega je ministarstvo obezbedilo 10 miliona dinara.