Sport

Đoković poražen od Alkarasa u finalu Vimbldona

FOTO: Screenshot/Youtube

FOTO: Screenshot/Youtube

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji svoju osmu titulu na Vimbldonu, pošto je danas u finalu u Londonu poražen od trećeg tenisera sveta Španca Karlosa Alkarasa sa 0:3 (2:6, 2:6, 6(4):7).

Đoković je u svom 10. vimbldonskom finalu poražen posle dva sata i 30 minuta, i ostao je i dalje na 24 osvojene grend slem titule.

U reprizi prošlogodišnjeg finala, u kom je takođe slavio Alkaras, Španac je danas stigao do svoje četvrte grend slem titule, a druge na Vimbldonu.

Alkaras je u prvom gemu meča posle 14 minuta igre iskoristio petu brejk loptu i oduzeo servis Đokoviću. Nakon duple servis greške Đokovića u petom gemu Alkaras je stigao do novog brejka i poveo sa 4:1.

Do osmog gema nije bilo brejkova, u kom je Španac na svoj servis iskoristio drugu set loptu i poveo.

I u drugom setu Alkaras je nastavio sa boljom igrom, i ponovo u prvom gemu oduzeo servis Đokoviću. U sedmom gemu, nakon nove duple servis greške Đokovića, Alkaras je poveo sa 5:2, i u narednom gemu, sigurnim servisom, stigao do dva seta prednosti.

U trećem gemu trećeg seta, Đoković je posle velike borbe uspeo da spasi četiri brejk lopte i povede sa 2:1, ali je Španac u narednom gemu, sigurnim servisom i bez izgubljenog poena, izjednačio na 2:2.

Alkaras je u devetom gemu iskoristio drugu od tri brejk lopte, poveo sa 5:4, i u narednom gemu je servirao za pobedu. Španac je u 10. gemu stigao do tri meč lopte, ali je Đoković uspeo da spasi sve tri, i uz pet vezanih poena stigne do prvog brejka na meču i izjednačenja 5:5.

U naredna dva gema nije bilo brejka i pobednik se odlučivao u taj-brejku, nakon mini brejkova u četvrtom i osmom gemu iskoristio četvrtu meč loptu i stigao do pobede.

Španac je danas stigao do svoje 15. rangirane titule u karijeri.