Moj grad

Otvorena sezona: Bazen u Dobri dočekuje kupače

FOTO: Dragan Kovačević

FOTO: Dragan Kovačević

Seoski bazen u naselju Dobra u opštini Golubac tokom prethodne godine dobio je novi izgled i spreman je za kupače, zahvaljujući pre svega vrednim meštanima, ali i finansijskim sredstvima koja su dobijena putem projekta Opštine Golubac.

Opština Golubac je u okviru projekta „Zajedno možemo mnogo“ prošle godine podržala tri projekta neformalnih grupa građana koji su odobreni nakon konkursa koji je opština raspisala.

FOTO: Boom93/N.Stojićević
FOTO: Boom93/N.Stojićević

Opština Golubac uz podršku Švajcarske organizacije Helvetas je tokom prošle godine opredelila sredstva za tri projekta u iznosu od 750.000 dinara, a program omogućava opštini Golubac da nakon finansijske realizacije ova tri projekta objavi dodatni konkurs kako bi se preostalim sredstvima podržala još neka aktivnost na teritoriji opštine.

FOTO: Dragan Kovačević

U naselju Dobra sredstvima koja su odobrena u iznosu od 250.000 dinara uređen je prostor oko otvorenog bazena u selu, odnosno nabavljen je mobilijar oko bazena i materijal za sanaciju postojećeg stanja unutrašnjosti bazena. Građani koji su se javili svojim radom učestvovali sa 15 odsto u odnosu na ukupnu vrednost projekta.

Radovi su završeni početkom oktobra, a seoski bazen je dobio novi izgled i spreman je za ovu sezonu, zahvaljujući pre svega vrednim meštanima, ali i finansijskim sredstvima koja su dobijena putem projekta Opštine Golubac. 

„Bazen pripada mesnoj zajednici i tokom sezone pristupačan svima. Mogu da ga koriste svi građani koji žele da dođu. Cilj projekta koji nam je odobren je poboljšanje stanja našeg bazena. Sredstvima koja su odobrena urađeni su novi suncobrani oko bazena i klupe, a sam b azen je dezinfikovan i oprano je korito, a postavljene su korpe za smeće kako bi se građani i svi koji dođu osećali lepo u ovom ambijentu. Projekat je predložila grupa građana koju čini njih petoro, ali se u međuvrenu javilo još meštana koji hoće da se priključe kada radovi budu počeli“, naveo je ranije predsednik Saveta mesne zajednice Dobra, Dragan Kovačević.

FOTO: Dragan Kovačević

Tokom prethodne nedelje postavljeni su suncobrani i puštena voda u bazen kako bi dočekao prve kupače tokom ove sezone.

"Bazen je pun i može da se koristi. Zahvaljujući meštanima i gostima koji im aju korene u našem selu postavljeni su i suncobrani, tako da je sezona otvorena", naveo je za Boom93 Kovačević.

FOTO: Dragan Kovačević

Podsetimo, selo Dobra je poslednje i najudaljenije selo na teritoriji opštine Golubac kada se putuje Đerdapskom magistralom. Ovo selo i njeni meštani poznato je po akcijama koje se u selu organizuju i kojih godišnje ima puno.