Moj grad

Havarija na potisnom cevovodu: Bez vode druga i treća visinska zona

FOTO: Screenshot

FOTO: Screenshot

Potisni cevovod u Jugovićevoj ulici koji snabdeva vodom drugu i treću visinsku zonu u gradu je pukao, rekao je za Boom93 direktor JKP "Vodovod i kanalizacija", Aleksandar Dimitrijević.

Automatski će druga io treća zona ostati bez vode.

"Pokušavamo da što više vode prebacimo na treću zonu kako bi građani još imali vode, ali bi trebalo da građani na ovim zonama spreme određene količine vode za piće, jer će i treća zona ostati uskoro bez vode. Druga zona je već bez vode", naveo je direktor.

Ekipe su trenutno na terenu i pokušavaju da zatvore ventile, što je otežano, zbog velike količine vode koja izbija na površinu.

"Mašine koje crpe vodu će otići na teren, kako bi se voda ispumpala iz šahti i kako bi se ti ventili zatvorili. Dve ekipe su na terenu i radiće na popravci, ali dok se ne iskopa ne možemo znati koliki je kvar u pitanju. Nije u pitanju kvar na priključku, već na glavnom cevovodu, što je ogroman problem trenutno. To je glavni vod koji vodi ka drugoj visinskoj zoni".

Dimitrijević napominje da se za sada ne zna kada će havarija biti sanirana, budući da je u pitanju velika količina vode koja trenutno izbija na površinu i samim tim otežava pristup radnicima ovog preduzeća.

"Apelovali smo na građane i upozoravali da će do ovoga doći usled velike potrošnje vode u poslednje vreme. Potrošnja je ogromna što je dovelo do havarije".