Društvo

Temperatura u postepenom padu, mogući i pljuskovi

Foto: S. Lisac/Boom93

Foto: S. Lisac/Boom93

Najtopliji dani su iza nas, od danas temperatura u postepenom padu.

U danu iza nas najtoplija je bila Ćuprija, gde je temperatura u hladu na dva metra visine iznosila 41.2 stepena. Što se tiče prethodne noći, najtoplije je bilo u Vršcu sa minimalnom temperaturom od 29.2 stepeni.

Manji pad temperatura stiže danas na sever Srbije. U Vojvodini u najtoplijem delu dana do 36, dok se na jugu zadržava toplije vreme sa temperaturom do 39 stepeni. Očekujemo i poslepodnevne pljuskove.

Podaci sa sajta Weather2umbrella pokazuju da će maksimalna dnevna temperatura u Požarevcu danas biti 38 stepeni.

Talas vlažnog i za dva do tri stepena svežijeg vazduha danas će zahvatiti Vojvodinu i doneti manji pad dnevne temperature. Uz to, biće uslova i za pljuskove i grmljavinu.

Tokom prepodneva nastavlja se sunčano vreme, a posle podne se na severu i zapadu zemlje očekuje razvoj oblaka, pljuskovi i grmljavina.

Pre podne u Banatu će duvati umeren jugoistočni vetar, posle podne vetar u skretanju na severni smer. Maksimalna temperatura kretaće se od 34 do 39 stepeni.

Narednih dana vreme nestabilno uz postepeni pad temperature. Sutra očekujemo do 38 stepeni, a od petka do 35. Uz to, biće uslova i za lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom, kao i za vremenske nepogode.