Društvo

Kupuje se još jedan kiosk za prodaju hrane

Grad Požarevac kupuje još jedan kiosk, montažni objekat za prodaju hrane na Trgu oslobođenja. Procenjena vrednost 674.000,00 dinara .

Sproveden je  pregovarački postupak, jer je nakon ranije sprovedenog otvorenog postupka javne nabavke montažnih objekata za prodaju hrane-kiosci u ulici Trg oslobođenja, Grad Požarevac već nabavio 8 identičnih montažnih objekata-kioska od prvobitnog isporučioca firme Tehnix Beograd.

U objašnjenju navode da je prilikom isporuke i montaže navedenih 8 objekata za prodaju hrane-kioska na ugovorenoj lokaciji, utvrđeno da postoji još jedan priključak na struju za montažni objekat.

"Grad Požarevac je preko nadležnog javnog preduzeća 2023. godine izvršio kompletnu rekonstrukciju glavne ulice-Trg oslobođenja, u kojoj je postavljeno 8 novih kioska. Pored toga, uzimajući u obzir činjenicu da je navedena ulica u periodu od maja do oktobra u vremenu od 18 do 5 časova zatvorena za saobraćaj i da se ulica u tom periodu pretvara u pešačku zonu, postojanje još jednog priključka omogućilo bi Gradu Požarevcu da kroz davanje u zakup još jednog dodatnog montažnog objekta - kioska ostvari dodatni prihod u svom budžetu.

“S obzirom da je u pitanju glavna ulica u gradu Požarevcu, potražnja za još jednim kioskom je svakako velika. Uzimajući u obzir sve navedeno a imajući, pre svega, u vidu okolnost da će naručilac da nabavi još jedan dodatni montažni objekt-kiosk od prvobitnog isporučioca, kao i da 8 kioska koji su već isporučeni i montirani imaju iste tehničke karakteristike i isti izgled, naručilac se opredelio za sprovođenje ove vrste pregovaračkog postupka kako bi proširio obim već postojećih montažnih objekata-kioska. Takođe, nabavka još jednog dodatnog montažnog objekta-kioska ne iziskuje nova finansijska sredstva jer u budžetu Grada Požarevca postoje već opredeljena finansijska sredstva za još jedan objekat, nastala kao razlika između ranije planiranih sredstava i ugovorene vrednosti za isporuku 8 montažnih objekata-kioska”, navodi naručilac.