Moj grad

Drogiran, pijan i bez vozačke prešao kolima dvojici policajaca preko stopala, pa pobegao

FOTO: M.Veljković/Boom93

FOTO: M.Veljković/Boom93

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu sud je odredio mesec dana pritvora D.R. (26), osumnjičenom da je policajcima koji su ga zaustavili prešao automobilom preko stopala.

Osnovano se sumnja da je okrivljeni dana 15.07.2024. godine oko podneva u Ulici Goranskoj u Smederevu, upravljajući motornim vozilom marke „Audi“, model „A4“, nakon što su policijski službenici upotrebom svetlosne i zvučne signalizacije otpočeli radnju zaustavljanja, najpre zaustavio svoje vozilo na parking prostoru, a zatim je po izlasku policijskih službenika iz svog službenog vozila, otpočeo radnju kretanja kojom prilikom je obojici policijskih službenika svojim levim prednjim i zadnjim točkovima prešao preko desnih stopala, nanevši im tom prilikom lake telesne povrede.    

Nakon toga, okrivljeni je otpočeo bekstvo, te je nakon operativnog rada pronađen u selu Udovice kojom prilikom je takođe pružao aktivni otpor.

Događaju je prethodila intenzivna potraga za okrivljenim, a po prijavi njegove emotivne partnerke da poseduje saznanja o njegovim suicidnim namerama, te da se uputio na Kovinski most kako bi skočio u reku Dunav.

Nakon što je lišen slobode u selu Udovice, kada mu je po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno i zadržavanje, utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu okrivljenog od 2,00 promila, kao i da je D.R. pozitivan na psihoaktivne supstance kokain i amfetamin,  kao i da je putničkim vozilom upravljao bez vozačke dozvole.