Društvo

Zvanično potvrđeno: Smenjen direktor Elektrodistribucije, novi v.d. – Biljana Komnenić

Ilustracija/pixabay

Ilustracija/pixabay

Vlada Srbije je razrešila vršioca dužnosti direktora Elektrodistribucije Srbije Bojana Atlagića, objavljeno je u Službenom glasniku Srbije. Na istoj sednici Vlade, održanoj u četvrtak 18. jula, za vršioca dužnosti direktora Elektrodistribucije Srbije imenovana je Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog sistema Elektrodistribucije.

Biljana Komnenić je, prema podacima sa zvaničnog sajta Elektrodistribucije Srbije, diplomirala na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, smer energetika i stekla zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike.

Radno iskustvo, kako se navodi – započinje 1988. godine kao profesor u Elektrotehničkoj školi.

„Počev od 1998. godine zasniva radni odnos u Elektrovojvodini Novi Sad, gde u periodu 2001. do 2006. obavlja poslove rukovodioca energetike u Ogranku ED Pančevo, a u periodu od 2006. do 2015. direktora Ogranka ED Pančevo. Od sredine 2015. godine, kad je obrazovan Operator distributivnog sistema ‘EPS Distribucija’ d.o.o. Beograd, kao pravni prethodnik Elektrodistribucije Srbije d.o.o. Beograd, obavljala je poslove radnog mesta direktor regionalnog centra Elektrovojvodina, a od 2016. – 2023. godine direktora Sektora za planiranje i investicije Novi Sad“, navodi se u radnoj biografiji nove direktorke Elektrodistribucije.

Od novembra 2023. godine obavlja poslove direktora tehničkog sistema Elektrodistribucije Srbije d.o.o. Beograd.

Dosadašnji direktor Bojan Atlagić je od 2000. godine zaposlen u Elektroprivredi Srbije – Javnom preduzeću „Elektrovojvodina“ Novi Sad.

Kako se navodi na sajtu Elektrodistribucije, 1. novembra 2012. godine izabran je za direktora ogranka Elektrodistribucija Novi Sad.

Ove poslove je obavljao do 2016. godine, kada je imenovan za vršioca dužnosti direktora Operatora distributivnog sistema EPS Distribucija d.o.o. Beograd, pravnog prethodnika Elektrodistribucije Srbije d.o.o. Beograd.