Moj grad

Novi podzemni kontejneri na tri lokacije

FOTO: Boom93/S.Lisac

FOTO: Boom93/S.Lisac

Novi podzemni kontejneri trenutno se postavljaju u ulici Bojane Prvulović.

Podzemni kontejneri u prethodnih nekoliko dana postavljeni su u Vardarskoj ulici, a prema rečima direktora JKP "Komunalne službe", Marka Marjanovića, od ponedeljka će biti spremni za upotrebu.

"Pored kontejnera koji se postavljaju u Bojane Prvulović, sledeće nedelje se postavljaju i u Sinđelićevoj ulici kod robne kuće. Na ovoj lokaciji ima 10 običnih kontejnera, kao i u donjem delu iste ulice, gde tri ili četiri kontejnera sklanjamo. U prethodnom periodu dobijali smo brojne žalbe građana da su dosadašnji kontejneri nedovoljni i da se brzo napune, budući da u ovom delu ima mnogo stanova", navodi Marjanović.
 
U Vardarskoj ulici biče uklonjena dva velika kontejnera od 5 kubika koji su bili otvorenog tipa, a iz kojih se konstantno širio neprijatan miris.

"U Sinđerićevoj ulici sklanjamo 15 kontejnera, a postavljamo osam podzemnih. U Bojane Prvulovića bili su kontejneri od 5 kubika i kontejneri od 1,1 kubika, i svi oni će biti uklonjeni, jer se veliki broj ljudi žalio na neprijatan miris iz otvorenih kontejnera", zaključio je direktor, objašnjavajući zašto su ove lokacije izabrane za postavljanje podzemnih kontejnera.

Podsetimo, krajem maja podzemni kontejneri postavljeni su kod zgrada na uglu Partizanske i Dunavske ulice (zgrade solidarnosti). Na ovoj lokaciji postavljeno je osam novih kontejnera za koje je javna nabavka sprovedena prošlog meseca.

Podsetimo, prvi podzemni kontejneri postavljeni su sredinom 2022. godine. Najpre su postavljani na lokacijama gde je dobijeno najviše pritužbi građana, prva od njih bila je ugao ulica Knez Milošev venac i Deligradske.

„Podzemni kontejneri po svom kapacitetu zamenjuju tri klasična kontejnera od 1,1m3. Ne ispuštaju neprijatne mirise, mehanički su zatvoreni što sprečava ulazak životinja i ljudi. Za Požarevac je karakteristična košava, a uvođenjem novog sistema biće sprečeno raznošenje smeća po okolini”, rekao je ranije direktor.