Moj grad

Visoke temperature ispraznile prodavnice: Nestašica ventilatora i klima

FOTO: Youtube/Screenshot

FOTO: Youtube/Screenshot

Toplotni talas koji je u prethodnih gotovo mesec dana zahvatio Požarevac doveo je do povećane potražnje za rashladnim uređajima.

U prodavnicama u gradu već nekoliko dana nema ventilatora u ponudi, a kako nam je u jednoj rečeno i klima nema na zalihama.

Ventilatora nema već nekoliko dana, a kako su krenule visoke temperature potražnja je porasla. Ni klima uređaja nema na lagerima, a situacija je slična u gotovo svim prodavnicama u gradu.

Kako saznajemo početna cena klima uređaja bila je oko 25.000 dinara što je rasprodato u rekordnom roku. Nakon toga cena klima koje su ostale u prodaji išla je od 30.000 do čak preko 70.000 dinara.

FOTO: Youtube/Screenshot

"U jednom trenutku je bilo čak previše klima na lageru, a dešavalo se da smo u danu prodavali i preko 120 klima uređaja, nakon čega je krenula još veća potražnja, a sugrađani su kupovali klime, ne pitajući za cenu. Od petka gotovo da nema klima uređaja na lagerima dobavljača", saznajemo u jednoj od prodavnica bele tehnike u gradu.

Ventilatore očekuju svakog dana, ali za sada nema informacija kada će tačno stići.

Pored nedostatka klima uređaja u prodavnicama, sugrađani se suočavaju sa još jednim problemom, a to je veliko čekanje na ugradnju klima, jer su ovlašćeni servisi pretrpani poslom, a sugrađani alternative traže i sa ventilatorima, ali ni njih nema u prodaji.

Ventilatora nema ni u kineskim radnjama u gradu, gde su takođe rasprodati zbog velike potražnje.

Prodavci na pijacama koji su imali ventilatore kažu da i kada stignu, prodaju se gotovo odmah, a kupci ih stalno traže. Očekuju uskoro nove količine.