Društvo

Traže se usluge obezbeđenja Načelstva

Foto: Boom93

Foto: Boom93

Grad Požarevac raspisao je javnu nabavku za usluge fizičko-tehničkog obezbeđenja zgrade "Načelstvo”. Potrebno je dva radnika obezbeđenja na period od godinu dana.

“Fizička zaštita imovine obavlja se ličnim prisustvom i neposrednom aktivnošću jednog uniformisanog službenika obezbeđenja u smeni, naoružanog službenim vatrenim oružjem, opremljenog GPS uređajem, baterijskom lampom i službenim mobilnim telefonom, u štićenom prostoru i vremenu”, stoji u tehničkoj specifikaciji nabavke. 

Potrebno je dva radnika na period od godinu dana. Usluge obezbeđenja vrše se samo unutar štićenog objekta ili do granice štićenog prostora.

Za vreme vršenja poslova fizičke zaštite, službenik obezbeđenja je ovlašćen da, između ostalog, proveri identitet lica koje ulazi ili izlazi iz objekta ili prostora koji se obezbeđuje i u samom štićenom prostoru, pregleda lice ili vozilo na ulazu ili izlazu iz objekta ili prostora i u samom štićenom prostoru,  zabrani neovlašćenim licima ulaz i pristup u objekat ili prostor koji se obezbeđuje, naredi licu da se udalji iz objekta ili prostora koji se obezbeđuje, ako se lice tu neovlašćeno nalazi, upozori lice koje svojim ponašanjem ili propuštanjem dužne radnje može ugroziti svoju bezbednost, bezbednost drugih ili izazvati oštećenje i uništenje imovine, privremeno zadrži lice koje je zatekao u objektu ili prostoru u vršenju krivičnog dela i težih prekršaja narušavanja javnog reda i mira, do dolaska policije.

Takođe sme da upotrebi sredstva prinude odnosno sredstva za vezivanje, fizičku snagu, vatreno oružje.

Službenik obezbeđenja je dužan da u toku radnog vremena i van radnog vremena 24/7 drži ključeve svih vrata i kapija objekata, i po potrebi vrata i kapije otključavati i zaključavati, van radnog vremena u slučaju akcidentnih situacija ( požari, poplave, elementarne nepogode, nestanak struje i neaktiviranje pomoćnog napajanja električne energijeputem agregata) pozivaju odgovorno lice GU Požarevac i vatrogasnu spasilačku jedinicu.

Navedena ovlašćenja službenik obezbeđenja može primeniti i upotrebiti samo u štićenom objektu ili prostoru.

Procenjena vrednost nabavke je 4.200,000,00 dinara. Rok za predaju ponuda 31. jul.