Moj grad

Dan u Zoo vrtu: Magarac Sima traži devojku (FOTO+VIDEO)

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Obišli smo mini Zoo vrt u Ljubičevu i saznali koje novine su u planu u ovom delu Ergele.

Prema rečima novog v.d. direktora Jovice Ristića, u prethodnom periodu pojavili su se negativni komentari građana koji navode da životinje u ovom delu Ergele nemaju dovoljno hrane ni vode.

"Životinje žive u uslovima gde postoji prvenstveno hrana i voda i to se kontroliše na dnevnom nivou više puta. Imamo više zaposlenih koji su zaduženi za životinje. Što se tiče tih komentara koji su se pojavili, ja se ne slažem sa njima. Iz kog razloga? Zato što i ja lično proveravam stanje vode, a čak određeni boksevi imaju svoje pojilice, gde to potrebe životinja dozvoljavaju. Mogu slobodno reći da nije tačno da su životinje bile bez vode i hrane", navodi direktor.

FOTO: A. Stepanović

 

Kako dodaje, sve životinje su tu i sve su na broju, ali zbog vrućina koje su bile velike, one često traže spas u hladovini i povlače se u zatvoreni deo, a tek u popodnevnim časovima se pojavljuju napolje, što je možda i zbunilo posetioce koji su u prethodnom periodu posetili Ergelu.

FOTO: A. Stepanović

 

U narednom periodu u planu je izrada zaštitne ograde ispred Zoo vrta, kako bi posetioci bili udaljeni od životinja, što će doprineti većoj bezbednosti, kako životinja, tako i dece, jer često dolazi do situacija u kojima najmlađi guraju ruke kroz ogradu u želji da pomaze životinje.

FOTO: A. Stepanović

 

Inače, od direktora smo danas saznali i da magarac Sima traži devojku, odnosno da iz Ergele očekuju da se neko od građana ko ima ženku magarca javi i pokloni je mini Zoo vrtu, budući da je i sam zoo vrt nastao tako što su ljudi poklanjali životinje.

Podsetimo, kako je Boom93 ranije pisao, u delu Ergele gde je napravljen mini zoo vrt ima koza, jarića, par ovaca, zečeva, svinja i prasića, magarac Sima i lama Ilija i njegova mama. Pored ovih životinja u Ljubičevu ima i gusaka, pataka i paunova.

FOTO: A. Stepanović

 

Mini zoo vrt je nastao zahvaljujući volji zaposlenih, ali i svim drugim ljudima koji vole Ljubičevo i poklanjaju razne životinje sa svojih farmi.

FOTO: A. Stepanović