Moj grad

U sedam javnih ustanova i preduzeća biće angažovano ukupno 42 nezaposlena lica

Foto: Pixabay/Ilustracija

Foto: Pixabay/Ilustracija

Gradsko veće Grada Požarevca dalo je saglasnost na pregled podnetih prijava na Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica, koji su raspisali Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Požarevac i Grad Požarevac. Takođe, utvrđena je konačna rang lista za javne radove.

Kako se navodi u Rešenju objavljenom na sajtu Grada Požarevca, biće angažovano 42 lica u sedam javnih ustanova i preduzeća.

Ukupan iznos sredstava za ove namene je blizu sedam miliona dinara. 

Lica će na javnim radovima biti angažovana u trajanju od 3 meseca.

Javni radovi će se obavljati u Centru za socijalni rad Požarevac, Gradskoj opštini Kostolac, JKP "Komunalne službe" Požarevac JKP "Vodovod i kanalizacija" Požarevac, Javnom preduzeću "Ljubičevo", Javnoj ustanovi "Sportski centar" Požarevac i Turističkoj organizaciji grada Požarevca. Najviše lica za obavljanje javnih radova tražilo je JKP "Komunalne službe" - 14 lica.

Kako je navodeno u Konkursu, javni radovi na kojima se angažuju nezaposlena lica realizuju se u cilju očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i ostvarivanja određenog društvenog interesa.

Ugovorom o privremenim i povremenim poslovima utvrdiće se broj radnih dana za svako lice uključeno u javni rad.

Shodno rodnom budžetiranju, u program javnih radova biće uključeni nezaposleni muškarci i žene, radi podsticanja jednakih mogućnosti za njihovo zapošljavanje.

Detaljnije informacije pogledajte OVDE.