Društvo

Mali predah od jakih letnjih vrućina: Moguće i nepogode

Foto: Pixabay/Ilustracija

Foto: Pixabay/Ilustracija

Topli vazduh se postepeno povlači ka jugu i na njegovo mesto dolazi nestabilna i svežije vazdušna masa sa severa. Sledi nam zato i mali predah od jakih letnjih vrućina.

Sreda i četvrtak će biti najsvežiji dani u ovoj nedelji, sa maksimalnom temperaturom uglavnom do 30 stepeni. Bićemo pod uticajem polja niskog vazdušnog pritiska sa severoistoka Evrope, pa će tako danas biti uslova i za nepogode, aktivirani su žuti i narandžasti meteoalarm.

U nastavku dana promenljivo, biće nam potrebni kišobrani. Posle podne uz jači razvoj oblačnosti očekujemo obilnije padavine, pljuskove, grmljavinu, a u zoni padavina je moguć i grad olujnni vetar. Slabe nepogode mogu pogoditi predele južnije od Beograda, u Vojvodini će danas biti mirnije.

Vetar danas slab do umeren, pretežno severnog smera. Upravo će nam severni vetar donositi svežiji vazduh, pa će maksimalna temperatura biti ispod 30 stepeni.

Od četvrtka postepeno stabilnije, uz smenu sunca i oblaka, ali i dalje sveže, temperaurae ispod 30 stepeni.

Za vikend se vraćaju vrućine, temperatura će ponovo imati tropske vrednosti, biće preko 30, a neretko i preko 35 stepeni.