Hronika

Roditelji dečaka iz Niške Banje kojeg je ubio drug dobili status oštećenih, dali iskaz u tužilaštvu

Foto: Envato elements

Foto: Envato elements

Deset meseci pošto je dečak iz Niške Banje u svom domu, kako se sumnja, na smrt izbo vršnjaka iz odeljenja, roditeljima preminulog deteta promenjen je status u istrazi, pa su, konačno, u svojstvu oštećenih, a ne svedoka, dali iskaz Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

U martu ove godine protiv roditelja 13-godišnjeg počinioca M.M. pokrenut je postupak zbog zanemarivanja.

Odluka da se u tom postupku roditelji ubijenog dečaka nađu samo kao svedoci bila je pogrešna, tvrdili su mesecima advokati, i slučaj upoređivali sa masovnim ubistvom u Beogradu.

„Ako se svi nadležni ne budu bavili ovim problemom i ako pravni sistem ne odreaguje i ne kazni počinioce i sve zaslužne za ovo zlodelo, ovo se može desiti bilo kome“, kaže majka ubijenog dečaka Sanja Simić.

Otac Mića Simić podseća da je njihov sin imao trideset i sedam ubodnih rana.

„Žao mi je što je prošlo ovoliko vremena, ali mi je drago da je tužilaštvo konačno shvatilo svu težinu i kompleksnost ovog slučaja, nezapamćenog ubistva“, kaže on.

Portparol Osnovnog javnog tužilašta u Nišu Vladimir Stanojević kaže da će uskoro biti preduzete i druge dokazne radnje.

„U narednom periodu preduzećemo i to jako hitno, još neke druge dokazne radnje. Ono što želim ispred tužilaštva da javnosti na neki način garantujem je to da će se to raditi brzo“, kaže on.