Kultura

Novi Marvelov film stigao u Bioskop CzK

Foto: YouTube printscreen/MCF MegaComFilm

Foto: YouTube printscreen/MCF MegaComFilm

U Bioskopu Centra za kulturu Požarevac ovog vikenda prikazivaće se četiri filma, među kojima je i novi Marvelov film "Dedpul i Vulverin".

U trećem delu franšize o Marvelovom junaku Dedpulu, reditelj i producent Šon Levi spojio je ovog junaka sa Vulverinom iz X-men franšize. Putevi superheroja se ukrštaju kako bi uništili veliku pretnju.

Uloge superheroja tumače  Hju Džekman i Rajan Rejnolds.

Kako piše Euronews, trejler za novo ostvarenje oborio je rekord nakon što je objavljen na društvenim mrežama, jer je samo za 24 sata pregledan 365 miliona puta.

Film je svetsku premijeru imao 22. jula u Njujorku. Šta su o filmu rekli kritičari pogledajte na LINKU.

U Bioskopu Centra za kulturu Požarevac film će biti prikazan 26, 27. i 28. jula u 21.30 časova.

Na repertoaru su i sledeći filmovi:

  • "Nerazdvojni" ⎯ 26, 27. i 28. jul u 18 časova
  • "Pas i mačka" ⎯ 26. i 28. jul u 19.30 časova i
  • "Slučaj Goldman" ⎯ 27. jul u 19.30 časova.

Najmlađi ljubitelji filmova mogu pogledati film "Nerazdvojni", priču o dva nerazdvojna prijatelja, napuštenom plišanom medvediću i lutku beskrajne mašte.

Kada se u starom pozorištu u parku ugase svetla, lutke ožive. Među njima je Don, koji sanja o tome da najzad postane pravi heroj i hrabro odlučuje da ode iz pozorišta i krene u otkrivanje velikog sveta i sopstvenog života.

Na tom putovanju susreće Dogi Doga, napuštenu plišanu igračku koja želi da postane rep zvezda. To je početak velike avanture i prijateljstva koje će njihove snove pretvoriti u stvarnost i dokazati da čak i oni najmanji mogu odigrati herojske uloge.

Francuska igrano-animirana avanturistička komedija, „Pas i mačka“ prikazuje nam ono o čemu se pita svaki vlasnik kućnih ljubimaca – šta ljubimci rade kada ostanu sami.

Monika je vlasnica poznate mačke influenserke po imenu Diva. Džek je lopov čiji je poslednji ukradeni ulov, ogroman neprocenjivi rubin, slučajno progutao Čiči, pas lutalica.

Nesrećnim sticajem okolnosti, Monika i Džek se razdvajaju od svojih ljubimaca dok lete ka nepoznatoj lokaciji.

Između Montreala i Njujorka počinje ludo putovanje za ovaj dvojac koji nema ništa zajedničko. Sa jedne strane su ljudi koji su izgubili trag svojim dragocenim životinjama, na drugoj kućni ljubimci, prepušteni sami sebi. Ali ono što oni ne znaju, to je da će Brant, policajac koji im je za petama, učiniti sve da se dočepa rubina.

„Slučaj Goldman“ je sudska drama snimljena po istinitom događaju.

U Parizu, novembra 1975. godine zakazano je saslušanje jevrejskog ekstremno levičarskog aktiviste Pjera Goldmana, osuđenog na doživotni zatvor zbog četiri oružane pljačke od kojih je jedna rezultirala ubistvom dve žene. Goldman se izjasnio da nije kriv po optužbama za ubistvo. Agitator za svoje ideale, neuhvatljivi Goldman pretvara svoje suđenje u haos, rizikujući smrtnu kaznu.

Ulaznice za filmove mogu se kupiti na Biletarnici Centra za kulturu Požarevac po ceni od 300 dinara.

Biletarnica će 26, 27. i 28. jula raditi od 17.30 do 21.30 časova.