Moj grad

Kvar otklonjen: Normalizacija vodosnabdevanja u toku dana

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Usled havarije na potisnom cevovodu koja se juče u popodnevnim satima dogodila u ulici Branisla Todorovića, vodoizvorište Ključ je tokom noći isključeno sa mreže, a brojni građani su ostali bez vode.

"Usled velike količine vode koja je izvirala na mestu kvara, radnici nisu mogli da završe intervenciju i u toku noći je odlučeno da se isključi Ključ. Na mestu kvara je pukao veliki zatvarač na delu potisnog cevovoda i došlo je do zamora materijala. Nije moglo da se priđe jer voda brzo nadolazila, mašine su crpele vodu, ali je voda brže nadolazila, nego što je moglo da se iscrpi", navodi direktor JKP "Vodovod i kanalizacija", Aleksandar Dimitrijević.

Kako dodaje, radnici su na sanaciji kvara radili celu noć, a nakon popravke, vodoizvorište je u pet časova jutros pušteno u rad.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

"Sistem se od jutros puni, a delovi grada su već dobili vodu. Ostali delovi će tokom dana postepeno dobijati vodu, kako ne bi došlo do novih pucanja", zaključuje direktor.

Podsetimo, u četvrtak u popodnevnim satima došlo je do pucanja zatvarača na potisnom cevovodu u ulici dr Branislava Todorovića u mesnoj zajednici Radna mala, kada je u kratkom roku velika količina vode nadošla, a ulica se pretvorila u ogromno jezero.

FOTO: Boom93/N.Stojićević