Društvo

Naredne nedelje novo prskanje protiv komaraca

Gradska uprava Požarevca obaveštava građane da će 30. jula 2024. godine, ukoliko meteorološki uslovi budu povoljni, biti sprovedeno suzbijanje komaraca i krpelja na teritoriji grada.

Suzbijanje komaraca biće obavljeno u periodu od 18 do 22 časa, koristeći uređaje iz vazduha i sa zemlje. Preparati koji će se koristiti su na bazi lambdacihalotrina za tretman iz vazduha, dok će se sa zemlje koristiti preparati na bazi deltametrina. Građani se mole da obaveste pčelare kako bi preduzeli sve neophodne mere zaštite svojih pčela.

Suzbijanje krpelja planirano je za isti dan, u periodu od 10 do 16 časova, na uređenim javnim zelenim površinama. Tretman će se izvesti preparatom na bazi lambdacihalotrina, u dozi koja nije opasna za ljude, pčele, kao ni za ostali životinjski i biljni svet.

Gradske vlasti apeluju na sve građane da budu oprezni i poštuju navedene mere, kako bi se obezbedila sigurnost i zdravlje svih stanovnika i ekosistema Požarevca.

Podsetimo, 10. jula urađen je tretman sa zemlje, a ove nedelje, 18. jula tretman protiv komaraca urađen je i sa zemlje i iz vazduha napominje Stefan Marjanović, načelnik odeljenja za investicije, poljoprivredu, zaštitu životne sredine i lokalni ekonomski razvoj.