Moj grad

Dete išetalo iz vrtića

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Jutros nešto pre osam časova Policijskoj upravi u Požarevcu prijavljeno je da je sugrađanka pronašla dete u ulici Miodraga Markovića kod restorana Boem.

Iz Policijske uprave u Požarevcu za naš medij je potvrđeno da se ovaj incident dogodio.

"Događaj je prijavila majka deteta, koje ide u vrtić Danica Radosavljević. Radi se o tome da majka kada je odvela dete u vrtić, nije predala vaspitačici nego je dete samo ostavila i okrenula se i izašla. Dete se vrlo brzo okrenulo, videlo otvorena vrata i krenulo za majkom. Dete je na ulici pronašla sugrađanka, a nakon toga majka deteta je prijavila policiji da je dete pronađeno na ulici", navode za Boom93 iz Policijske uprave Požarevac.

Prema informacijama koje smo dobili, razgovori su obavljeni sa majkom deteta i vaspitačicama u vrtiću, a izveštaj će po službenoj dužnosti biti poslat Osnovnom javnom tužilaštvu i Centru za socijalni rad.

Boom93 je kontaktirao direktorku Predškolske ustanove "Ljubica Vrebalov" Tanju Lončar, koja je potvrdila događaj.

Prema rečima direktorke, u toku je prikupljanje informacija o svim činjenicama i okolnostima, kako je došlo do ovog slučaja i po prikupljenim informacijama i dokazima biće pokrenut postupak.

"Dete jednostavno nije bilo spremno, odnosno obuveno i predato vaspitačima. Nama je žao što je do ovoga došlo, ali dok se postupak ne završi ne mogu više informacija da dam", navodi Lončar.

Ona je uputila savet roditeljima kada budu dovodili decu u vrtić.

"Jedan apel za roditelje tokom letnjih perioda, a koji trenutno ne rade, ako su slobodni, znači da što više vremena provode sa decom, da ih ne dovode u vrtić kada mogu, znači ako su na odmoru. Takođe da ih prilikom predaje preobuju, a tek onda predaju vaspitaču", zaključuje direktorka.