Moj grad

Otvoreno pismo opozicionih stranaka gradonačelniku Saši Pavloviću

Ilustracija/pixabay

Ilustracija/pixabay

Opozicione stranke u Požarevcu uputile su otvoreno pismo gradonačelniku Saši Pavloviću.

Pismo prenosimo u celosti.

"Poštovani gradonačelniče, pažljivo smo pročitali Vaše odgovore koje ste elektronskim putem dostavili novinarima (taman posla da ste odlučili da žedne sugrađane pogledate u oči). Mi smo odlučili da Vam odgovorimo pisanim putem, jer drugačiji i nemamo. Počećemo od jasne pretnje sankcijama nesavesnim potrošačima. Podržavamo Vas u tome i kao konstruktivna opozicija predlažemo da krenete od najvećih i prvih među jednakima. 

Dakle Vas, Vaše uprave, preduzeća Vodovod i kanalizacija. Možda neki sugrađanin i zaliva baštu, ali kad tad zavrne slavinu. Havarije po gradu teku i ne staju. Koliko cevovoda je moglo da bude obnovljeno za novce koje je JKP "Vodovod i kanalizacija" godinama plaćalo zakup prostorija poznatom izvršitelju? 

Dalje, spominjete da gubici nastaju i dugovanjima i nelegalnim priključcima na vidovod. Jasno, određena preduzeća pod suknjom Gradske uprave i servilne privatne firme duguju milionske iznose, a nelegalne priključke nema ko da uoči i evidentira, jer ste 2018. godine otpustili većinu operativnih radnika. Zbog toga nema ni ko da popravlja rascvetalu mrežu po gradu. 

Kao vrhunac Vašeg interesovanja za problem vodosnabdevanja, ponovo optužujete neke "bivše". Da li Vas je iko obavestio da ste svi odgovorni bivši, ponovo Vi? Dvanaest godina vršite apsolutnu vlast u našem gradu i državi, i svu vodu koju je neka davno bivša vlast mogla da popije, Vi ste imali i više nego dovoljno vremena da nadoknadite. To je ogroman period, zemlje su se kompletno obnavljale posle razarajućih ratova za 12 godina. Dokle mislite da tražite alibi u
prošlosti? 

Na kraju, Vaša konstatacija da ne vidite nikakav propust, da su samo građani i "bivša vlast" krivi, je odraz bahatosti i na žalost poruka da ništa neće biti bolje.
Narodni pokret Srbije - Požarevac
Demokratska stranka - Požarevac
Narodna stranka - Požarevac"