Društvo

Svežije i za deset stepeni, ali uskoro stiže novi toplotni talas

Foto/ T.S. gradski park penzioneri

Foto/ T.S. gradski park penzioneri

Juče je u Ćupriji izmereno čak 39 stepeni, u Loznici, Novom Sadu i Somboru 38. Ponedeljak donosi blagi pad temperature, biće svežije za sedam do deset stepeni nego juče.

Maksimalna temperatura danas i naredna dva dana biće oko 30 stepeni, a u drugoj polovini sedmice ponovo porast temperature do 35.

Ostajemo pod uticajem polja visokog vazdušnog pritiska, ali ne i tropske vazdušne mase. Ona se povukla na jug, pa će danas biti prijatnije nego za vikend. Ponedeljak donosi smenu sunca i oblaka. Tek će posle podne na jugu Srbije u planinskim krajevima biti uslova za pljuskove. Vetar ujutru pojačan severni, posle podne vetar slabi ali zadržava i dalje severni i severozapadni smer. Maksimalna temperatura od 29 do 33 stepena.

Temperatura slična današnjoj ostaje i u utorak i sredu. Dakle, uglavnom će se kolebati oko 30 stepeni, jedino će na istoku Srbije biti toplije. Od četvrtka zatim ponovo tropske vrućine, kraj nedelje donosi preko 35 stepeni. Svaki naredni dan će biti pretežno sunčan, bez kiše.