Društvo

Škola jahanja u Ljubičevu tokom cele godine (VIDEO)

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Brojni sugrađani školu jahanja u Ergeli Ljubičevo vezuju za leto i lepo vreme. Kako bi saznali kada mogu svoju decu da upišu na treninge jahanja i kako škola funkcioniše, razgovarali smo sa Markom Brezjanovićem, trenerom.

Kako trener pojašnjava, škola jahanja traje tokom cele godine, dok zimi deca vežbaju u manježu.

,,Škola jahanja traje cele godine, a mi smo počeli u februaru, martu prošle godine. I mogu da kažem da smo ostvarili izuzetno dobre rezultate. Dosta članova smo prikupili, a trenutno imamo oko 30 deteta koja su stalno tu prisutna, što je meni izuzetno drago. Škola jahanja je u popodnevnim terminima od 19 časova pa dok ne padne mrak. Termini za školu jahanja su utorak, četvrtak, subota i nedelja od 19 časova, a kada dođu sa decom lako mogu da nas pronađu, jer sada vežbamo napolju zbog lepog vremena", pojašnjava trener.

FOTO: A. Stepanović

Škola jahanja je namenjena deci od 9 godina pa nadaklje, ali i onoj malo starijoj od 19 i 20 godina.

Trener navodi da trenutno ima dosta polaznika, a da su devojčice brojnije od dečaka, pa je iskoristio priliku da pozove sve, da dođu i nauče nešto novo.

Na pitanje kako deca reaguju kada prvi put priđu konjima, Brezjanović kaže da je to individualna stvar i zavisi od deteta do deteta, ali da je određena doza straha ponekad i poželjna.

FOTO: A. Stepanović

 

,,Neko dete se plaši više u početku, neko se i ne plaši uopšte, ali to uopšte nije neki preduslov kakav će jahač da postane. Da li će biti dobar, da li neće. Čak je ponekad i neka doza straha i potrebna i normalna. Pozivam svu decu koja vole konje i roditelje isto koji vole konje da dođu i da nam se pridruže".

Trener je ponosan i naglašava da je škola jahanja je prošle godine u prvi plan iznedrila Nikolu Lukića, višebojca, koji je prošao prve godine kvalifikacije i u Ljubičevskom višeboju se takmičio u polufinalu. Ove godine će još jedna mlada nada, Dimitrije Brezanović, učestvovati takođe u višeboju.

FOTO: A. Stepanović

Cena simbolična

Cena škole jahanja je kako naglašava trener simbolična, 1000 dinara na mesečnom nivou, što je kako dodaje zaista simbolično u odnosu na cene treninga drugih sportova.

FOTO: A. Stepanović