Društvo

Suzbijanje krpelja i larvi komaraca

Gradska uprava Požarevca obaveštava građane da će 1. avgusta, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, biti sprovedeno suzbijanje krpelja i larvi komaraca na teritoriji grada.

Suzbijanje krpelja će se izvoditi u periodu od 10 do 16 časova na uređenim javnim zelenim površinama. Za tretman će se koristiti preparat na bazi lambdacihalotrina, u dozi koja nije opasna za ljude, pčele, kao ni za ostali životinjski i biljni svet.

Istog dana, suzbijanje larvi komaraca biće izvedeno u periodu od 10 do 15 časova. Tretman će se sprovesti na vodenim recipijentima kao što su kanali i bare. Kao larvicid koristiće se preparati na bazi diflubenzurona i Bacillus thuringiensis, u dozama koje takođe nisu opasne za ljude, pčele, niti za ostali životinjski i biljni svet.

Ove mere preduzimaju se u cilju očuvanja javnog zdravlja i sprečavanja širenja bolesti koje prenose krpelji i komarci. Gradska uprava apeluje na građane da tokom tretmana izbegavaju boravak na tretiranim površinama i da se pridržavaju uputstava nadležnih službi.