Sport

Zorana Arunović i Damir Mikec su olimpijski šampioni

Zorana Arunović i Damir Mikec obezbedili su Srbiji prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

U kvalifikacijama miks parova vazdušnim pištoljem na streljačkom turniru u Šateruu, danas u ranim prepodnevnim časovima, zauzeli su drugo mesto i plasirali se u meč za zlato, gde će im u utorak rivali biti turski strelci Seval Tarhan i Jusuf Dikec.

Srpski tim je u kvalifikacijama pogodio 581 krug, a turska ekipa samo krug više i postavila olimpijski rekord.

Zorani Arunović je ovo prvo olimpijsko odličje u karijeri.

„Tokom kvalifikacionog meča srce bije, noge se tresu, sve se trese. Ali, na treninzima smo naučili da pucamo i uz to, nekada bude malo bolje, nekad malo lošije. Ovaj put bilo je dovoljno dobro da obezbedimo medalju“ kazala je Zorana Arunović.

Damir Mikec se nadovezao:

“ Početak kvalifikacija je bio lošiji. To su jako teško trenuci, ali čovek smogne snage da prevaziđe krizu kada ima jasan cilj ispred sebe. Odradili smo dobar meč i zaista zaslužili medalju. Sada ulazimo rasterećenije u meč za zlato. Zadovoljni smo, srećni, ali nema euforije ni opuštanja, posao još nije gotov. Želimo više. Imamo iskustva u mečevima za medalje, vežbali smo finala tokom priprema. Hoćemo da damo sve od sebe u utorak, pa neka bolji pobedi“.

Sportski direktor SSS Dragan Marković je podvukao da je srpskom miksu, s obzirom na sve što je do sada postigao, mesto na olimpijskom podijumu:

„Ako je neko zaslužio olimpijsku medalju u takmičenju miks parova onda su to Zorana Arunović i Damir Mikec. Od kad je ova disciplina uvedena u zvanični program prvo prvenstava Evrope, a kasnije i svetskih takmičenja i Olimpijskih igara, oni su bili izuzetno uspešni, nizali medalje. Olimpijsko odličje, koje im je prošli put za malo izmaklo, je nešto što im zaista pripada“.