Društvo

Problematična fasada u Čikošu

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

Na prostoru Čikoša nalazi se objekat koji predstavlja potencijalnu opasnost za građane. Iako se još uvek ne urušava, deluje kao da će svakog trenutka otpasti deo fasade.

Prema katastru nepokretnosti, parcela i pripadajući objekti su u vlasništvu Privredne komore Srbije. Boom 93 se obratio v.d. direktorki Regionalne privredne komore Braničevskog i Podunavskog upravnog okruga u Požarevcu, Jasni Jovanović, zbog ove zabrinjavajuće situacije.

Caption
Caption

Nakon saznanja da bi fasada mogla da se uruši, Jovanović je odmah preduzela korake te je objekat ogradila. 

“Kolega je otišao da pogleda, nije bilo fasade na ulici, ali svakako smo ogradili da eventualno ne dođe do urušenja i povrede prolaznika. Ogradili smo i svakako ćemo u narednih par dana rešiti problem. Ideja je da fasadu ogulimo kako ne bi mogla da padne, i da regulišemo da ne dođe do neke povrede građana,” rekla je Jovanović i zahvalila se redakciji Boom 93 na reakciji.

Jovanović je naglasila da je inače na objektu postavljen video nadzor kako bi pratili situaciju i reagovali ukoliko dođe do urušavanja. Dodala je i da će u narednom periodu ovaj objekat ući u postupak prodaje.

Caption