Produkcija

Supermarket kulture: Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“ – požarevački brend (prvi deo)

U "Supermarketu kulture" možete pronaći teme iz kulture. Govorimo o predstavama, izložbama, predstavljamo knjige, filmove, festivale i manifestacije, najavljujemo i komentarišemo događaje iz kulture i umetnosti. U našem dobro snabdevenom marketu možete pronaći i neku kritiku, recenziju ili prikaz novih knjiga, ostvarenja iz sveta filma, pozorišta, likovne umetnosti, animacije i muzičke industrije.

Požarevac je domaćin četiri pozorišna festivala – dva profesionalna i dva amaterska – što ga čini značajnim centrom pozorišne umetnosti u Srbiji. Posebno se ističu Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“, koje su postale prepoznatljiv brend grada.
U prvom izdanju ovogodišnjeg izdanja “Supermarketa kulture” razgovarali smo sa Dejanom Krstićem, nekadašnjim članom Gradskog veća zaduženim za kulturu, koji je učestvovao u organizaciji festivala. On je objasnio kako su glumačke svečanosti postale važan deo kulturnog identiteta Požarevca. Pored toga, razgovarali smo i sa Bojanom Gačevićem, urednikom Centra za kulturu, koji je istakao značaj pažljive selekcije predstava za uspešno održavanje festivala.

Projekat „Supermarket kulture” koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca, a čiji je deo i ovaj medijski sadržaj ima za cilj da afirmiše teme iz umetnosti i kulture, a pogotovo u našoj lokalnoj sredini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.