Produkcija

Supermarket kulture: Specijal "Viminacijum fest" (drugi deo)

U "Supermarketu kulture" možete pronaći teme iz kulture. Govorimo o predstavama, izložbama, predstavljamo knjige, filmove, festivale i manifestacije, najavljujemo i komentarišemo događaje iz kulture i umetnosti. U našem dobro snabdevenom marketu možete pronaći i neku kritiku, recenziju ili prikaz novih knjiga, ostvarenja iz sveta filma, pozorišta, likovne umetnosti, animacije i muzičke industrije.

"Viminacijum fest" je značajan pozorišni festival u Požarevcu, koji se održava u Arheološkom parku „Viminacijum“. Ove godine, od 16. do 23. juna, održan je šesti po redu festival, na kojem je izvedeno pet takmičarskih predstava. Festival okuplja predstave inspirisane mitologijom, kao i one koje savremene teme obrađuju kroz drevne mitove i legende, stvarajući jedinstvenu atmosferu koja spaja prošlost i sadašnjost. Prepoznat kao važan pozorišni festival u Požarevcu, Viminacijum i ima međunarodni karakter, privlačeći predstave iz regiona. 

U četvrtom izdanju ovogodišnjeg izdanja “Supermarketa kulture”, donosimo vam smo intervjue sa ostalim dobitnicima nagrada, uključujući nagradu za najboljeg glumca ili glumicu predstave i sa pobednicom festivala. Ovaj festival oživljava antičke i savremene mitove pod otvorenim nebom, doprinosi kulturnom životu Požarevca i Srbije.

Projekat „Supermarket kulture” koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca, a čiji je deo i ovaj medijski sadržaj ima za cilj da afirmiše teme iz umetnosti i kulture, a pogotovo u našoj lokalnoj sredini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.