Moj grad

Ergela Ljubičevo: Sređen Avantura park (FOTO+VIDEO)

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Avantura park u Ergeli Ljubičevo za najmlađe sugrađane u prethodnom periodu je uređen, a sprave koje su bile ruinirane su popravljene.

Ergela Ljubičevo od skoro ima novog v.d. direktora Jovicu Ristića, a prema njegovim rečima, prvi izazov koji ga je sačekao kada je stupio na dužnost bio je upravo Avantura park, kome je bilo neophodno osvežavanje.

"Park je bio dosta ruiniran, popustile su sajle, steznice, čak su falile i neke daske koje se nalaze tamo, koje služe za prelaženje prepreka, ali vrlo brzo smo reagovali, otklonjeni su svi nedostaci i sada je Aventura Park za naše najmlađe sređen, baš onako kako treba", naveo je direktor.

FOTO: A. Stepanović

 

Pored Avantura parka kojem je bilo potrebno sređivanje, novog direktora sačekali su i drugi izazovi.

FOTO: A. Stepanović

 

"U svakoj ergeli postoje izvesni izazovi, koji su rešivi ili manje rešivi, tako da su neki i mene dočekali. Prvo jako rano je krenula žetva ove godine, uspešno smo je završili, ne baš sa očekivanim prinusima, ali razlog tome je i kasna setva. Zato što su prošle godine, vremenske prilike bile takve da nisu dozvoljavale setvu u optimalnom roku i onda je proizvod toga i taj manji prinos, ali generalno zadovoljni smo sa tim. Nakon toga došla je žetva ovsa, tu smo veoma dobro prošli i jako smo zadovoljni sa prinosom", navodi Ristić.

FOTO: A. Stepanović

 

U ergeli su se u prethodnom periodu, suočavali i sa povećanim obimom posla oko životinja zbog visokih temperatura.

FOTO: A. Stepanović

 

Zbog visokih temperatura, svim životinjama, a pre svega konjima bila je potrebna u svakom momentu pijaća voda, a kako direktor napominje, to je bilo ispraćeno od strane radnika, proveravane su pojilice.

"Kada su ovakve vrućine, konji piju mnogo više vode nego inače, što je i normalno, ali što se toga tiče, bilo je baš onako kako treba", dodao je direktor.

FOTO: A. Stepanović