Društvo

Ko će održavati javnu rasvetu

Foto; Boom 93/S. Lisac

Foto; Boom 93/S. Lisac

Nakon što je Republička komisija odbila zahtev za zaštitu prava koje podnele su firme “Gorionik” iz Salakovca i “MC Corona” iz Leštana, usledio je zaključenje ugovora za održavanje javne rasvete.

Održavanje javne rasvete u Požarevcu i Kostolcu sa selima radiće firma VD sistem iz Požarevca. Zaključeni su ugovori na iznos od oko 17 miliona dinara uključujući poreze. Trajanje ugovora je godinu dana.

Za održavanje javne i kandelaberske rasvete u Požarevcu i Kostolcu sa selima biće zadužena grupa ponuđača, firme “Gorionik” iz Požarevca i “MC Corona”.  Ugovor je zaključen na 2.619.128,88 dinara sa porezima. 

Intervencije će se obavljati po prijavi kvarova, koje građani prijavljuju organima mesnih samouprava, a oni prosleđuju pismeni zahtev za rad. Izuzetno se uvažavaju i usmene urgencije ili reklamacije. Sistematsko prijavljivanje kvarova sa preciznim navodom lokacije je ključno za unapređenje praćenja realizacije radova. Svaka grupa radova je organizovana nezavisno sa posebnim ljudstvom i mehanizacijom. Zbog velike teritorije (dva grada i 25 sela), na terenu su svakodnevno od jedne do tri ekipe. Provera izvedenih radova vrši se periodičnim noćnim obilaskom lokaliteta, a u slučaju reklamacija, kontrola se vrši neposredno.

 Građani koji žele na prijave neki od kvarova na uličnoj rasveti, sada će to moći da urade kod službenika koji su zaduženi za mesne zajednice najavljeno je iz Gradske uprave.

Građani Požarevca koji žele da prijave kvar na uličnoj rasveti to mogu učiniti u prostorijama Uslužnog centra u ulici Moše Pijade broj 1, kod službenika zaduženih za poslove mesnih zajednica ili kod predsednika svoje mesne zajednice.

Broj za prijavu kvarova na uličnoj rasveti: 012 539 780