Hronika

U Crnoj Gori uhapšena petorica sa Interpolove poternice, među njima trojica državljana Srbije

FOTO: Pixabay ilustracija

FOTO: Pixabay ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da je uhapsilo pet osoba za kojima je raspisana međunarodna poternica Interpola, među kojima su i trojica državljana Srbije.

Crnogorska policija uhapsila je srpskog državljanina V. M. po međunarodnoj poternici Interpola u Beču radi vođenja krivičnog postupka u tom gradu zbog kidnapovanja i nasilne iznude.
 
U tome mu je pomagalo više saučesnika, a od rodbine oštećenih zahtevao je otkup od milion evra.
 
Drugi državljanin Srbije M. J. uhapšen je po međunarodnoj poternici Interpola u Visbadenu kako bi bio priveden nadležnim organima u krivičnom postupku pred sudom u nemačkom gradu Degendorfu zbog šverca velikih količina marihuane.
 
Kako se sumnja, M.J. je bilo organizator krijumčarenja marihuane.

Uhapšen je i Z.I, takođe državljanin Srbije, po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisao Interpol u Beogradu zbog sumnje da je počinio krađu.
 
Za njim je raspisana poternica radi vođenja krivičnog postupka u Aranđelovcu.
 
Državljanin Kosova H.G, kojeg traži UNMIK, uhapšen je zbog ugrožavanja javnog saobraćaja, jer je bio učesnik saobraćajne nezgode gde je jedna osoba stradala, dok je više osoba zadobilo teške povrede opasne po život.
 
On je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu i šest meseci.
 
Policija je uhapsla i državljanina Bosne i Hercegovine D.Z. po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisao Interpol u Sarajevu.
 
On se potražuje po naredbi Opštinskog suda u Livnu zbog krivičnog postupka koji se vodi protiv njega zbog nasilja u porodici.
 
Svima je određen ekstradicioni pritvor.