Sport

Italija prejaka, kraj za Srpkinje u četvrtfinalu Igara

FOTO: Pixabay

FOTO: Pixabay

Italije je bila prejaka za izabranice Đovanija Gvidetija, Azurine u tri seta završile posao u četvrtfinalu – 3:0 (26:24, 25:20, 25:20).

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije se neće boriti za medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, zustavljena je u četvrtfinalu od Italije. Bio je ovo treći poraz u četiri meča u Parizu za ekipu koju sa klupe predvodi Đovani Gvideti!

Imala je Srbija sve u svojim rukama u prvom setu, ali je tada ispustila veliku šansu. Gotovo perfektno su Srpkinje igrale na startu, malo po malo su podizale prednost, sve do asa Tijane Bošković za 16:11.

Vezale su Italijanke tada dva poena, a čini se da je italijanski selektor na klupi Srbije možda i prerano uzeo tajm-aut (16:13). Nedugo potom, Gvideti je zatražio i čelendž, koji je bio neuspešan, a Azurine su nešto kasnije stigle do izjednačenja (19:19).

Imala je Srbija ipak novu šansu, posle bloka Uzelac vodila je sa 21:19. Međutim, Velasko je tada povukao sjajan potez, na parket je poslao Antropovu, a upravo njena dva poena donela su preokret (23:22).

Stigla je Italija i do prve set lopte, a iskoristila je drugu, posle greške Tijane Bošković, koja u prvom setu nije bila na svom prepoznatljivom nivou, iako je osvojila sedam poena (napad 18-6) – 26:24.

Ispostavilo se da je Srbija tada izgubila meč. U drugom setu Italije je kontrolisala dešavanja, povela je sa 9:6, Egonu je bila nezaustavljiva, ali je imala i podršku saigračica.

Ali, i srpskih reprezentativki, koje su im u ovom delu igre poklonile čak deset poena. Epilog, Italija je lako duplirala prednost, gotovo bez jačeg otpora Srbije – 25:20.

Kako se meč bližio kraju, tako je padalo samopouzdanje u ekipi Srbije, a Gvideti brojnim izmenama nije uspevao da promeni tok susreta. Italija je bila odlična, brzo je stekla veliku razliku (12:6), a zatim i mirno provela meč kraju – 25:20.

Na kraju, jedina dvocifrena u srpskom timu bila je Tijana Bošković sa 19 poena, pratile su je Buša sa osam, Uzelac sa sedam, Lozo sa pet, Aleksić sa četiri, Ognjenović sa tri, odnosno Stevanović i Popović sa po jednim poenom. Na drugoj strani, prednjačile su Egonu sa 19, Boseti sa sedam, Danesi i Sila sa po šest.

Italija će u polufinalu igrati protiv Turske, koja je ranije uz nestvarnu partiju Melise Vargas savladala Kinu (3:2). U drugom polufinalu igraće SAD – Brazil.