Muzika

Sam Smith obeležava desetogodišnjicu albuma "In The Lonely Hour", uz novo izdanje i saradnju sa Aliciom Keys

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

Višestruki dobitnik nagrada Grammy, BRIT, Zlatni globus i Oskar, muzičar i tekstopisac Sam Smith obeležava deceniju svog multi-platinastog debi albuma „In the Lonely Hour“, sa novom verzijom njegovog hit singla „I'm Not The Only One“, na kome mu se pridružila Alicia Keys, a koji je sedam puta dostigao platinasti status.

 Novo „In The Lonely Hour (10 Year Anniversary)“ izdanje uključuje i originalne pesme sa debi albuma, uz ponovo snimljenu verziju „Stay With Me“, ekskluzivnu novu pesmu „Little Sailor“, live verzije brojnih pesama i saradnje sa Mary J. Blige, A$AP Rocky-jem i Johnom Legendom.

Tokom ove godine i proslave desetogodišnjice albuma „In the Lonely Hour“, na specijalnoj Pride zabavi u Njujorku, Sam Smith i Alicia Keys iznenadili su goste svojom prvom izvedbom pesme „I'm Not The Only One“, koja je snimljena u Aliciinom studiju narednog dana.

„Ponovno vraćanje na početak moje karijere je bilo neverovatno iskustvo. Uvek ću biti najponosniji na 'In The Lonely Hour' jer su to bili moji prvi koraci u muzici. Slušajući album sada, osećam se kao da gledam stare fotografije, mešaju mi se emocije, ali volim taj album i još uvek volim da pevam te pesme. Ovaj album je napisan o periodu neuzvraćene ljubavi u mom životu. To je prava priča o odrastanju. Velika mi je čast što sam radio sa Aliciom, koja je neverovatan talenat i predivna duša, na ponovnoj obradi jedne tako posebne pesme kao što je 'I'm Not The Only One', za proslavu decenije albuma 'In The Lonely Hour'“, izjavio je Sam Smith.

„Obožavala sam raditi na ovoj pesmi sa Samom! I to za tako poseban trenutak! Bilo je na listi želja oboma! Atmosfera je bila super intimna. Pesmu smo snimili u mom studiju u Njujorku. Moj sin Egypt je svirao Samu neke klavirske deonice, a moj sin Genesis je sve vreme pričao viceve. Čista muzika, pevali smo u sobi zajedno, dok sam ja svirala klavir“, dodala je Alicia Keys.

Izdat 2014. godine, album „In the Lonely Hour“ je bio Samov debi u muzičkoj industriji i prvo od mnogih neverovatnih dostignuća i globalnih uspeha koje će postići tokom svoje istaknute karijere. Nagrađen Grammy-jem, do sada već šest puta platinasti album, postao je najprodavaniji debi album decenije. Na njemu se nalaze hit singlovi „Stay with Me“, „I’m Not the Only One“, „Lay Me Down“, „Money on My Mind“ i „Like I Can“.

Sam Smith je jedan od najslavnijih muzičkih umetnika koji su se pojavili u novijoj istoriji i ima čitav niz izuzetnih uspeha. Drži dva Ginisova svetska rekorda – za najviše uzastopnih nedelja na UK Top 10 Album top listi, za album „In The Lonely Hour“, kao i za prvu James Bond temu koja je dostigla 1. mesto na UK top listama, za Oskarom i Zlatnim globusom nagrađenu „Writing’s on the Wall“. Sam je prodao preko 49 miliona albuma, 300 miliona singlova i ostvario 84 milijarde strimova tokom karijere sa svojim kritički hvaljenim albumima „In The Lonely Hour“, „The Thrill of It All“, „Love Goes“ i „GLORIA“. Samov najnoviji Grammy-jem nagrađeni, platinasti singl „Unholy“ sa Kim Petras proveo je tri nedelje na 1. mestu Billboard-ove Hot 100 liste.