Sport

Nestvaran gol Jakšića i pobeda Srbije za polufinale Igara

FOTO: RTS/Screenshot

FOTO: RTS/Screenshot

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Grčku sa 12:11 (3:3, 2:3, 4:2, 2:4), izborila je plasman u polufinale, a gol odluke je postigao Nikola Jakšić sa zvukom sirene.

Golove za Srbiju postigli su: Dušan Mandić pet, Viktor Rašović tri, Strahinja Rašović dva, Nikola Jakšić, Nemanja Vico po jedan.

Tokom prvog poluvremena vodila se bespoštedna borba za svaku loptu i pedalj bazena. Tokom prve deonice, Grčka je vodila, a Srbija stizala prednost rivala. U drugom kvartalu, Srbija je uspela da pojača stepen agresivnosti u odbrani, a Dušan Mandić je pogodio za 6:5.

Mandić je postigao tri, Strahinja Rašović dva, Viktor Rašović jedan gol. S druge strane, strelci su bili Funtulis, Kakaris, Vlahopulos, Pananastasiju i Papanikolau.

U trećem kvartalu Grčka je uspela da stigne do 7:6, imala je napad za plus dva, ali je Mandić sa zvukom sirene za istek napada, pogodio za 7:7. Usledio je rat nerava, a Grčka je posle tri gola Skumpakisa u nizu, vodila sa 9:8 uoči poslednjeg kvartala.

Na tri minuta pre kraja, na semaforu je pisalo 10:10. Srbija se odbranila, a selektor Stevanović je uzeo minut odmora, posle kojeg je Dušan Mandić pogodio za 11:10. Srbija je propustila napad sa igračem više. Grci su imali 20 sekundi za poslednji napad. Lopta je stigla do Vlahopulosa koji je pogodio za 11:11 šest sekundi pre kraja, ali je sa zvukom sirene Nikola Jakšić doneo pobedu Srbiji.