Moj grad

Pred nama novi toplotni talas: Građani mogu da se osveže samo na jednoj javnoj česmi

FOTO:Boom93/N.Stojićević

FOTO:Boom93/N.Stojićević

Pred građanima je još jedan toplotni talas, a prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda do kraja ove nedelje očekuju nas temperature iznad 37 stepeni.

Danas i sutra (08 - 09.08.) maksimalna temperatura od 31 do 35 °C, za vikend i u ponedeljak (10 - 12.08.) od 32 do 37 °C, a od narednog utorka (13.08.) još toplije - od 35 do 40 °C, navodi se na sajtu RHMZ-a.

Požarevljani nemaju mnogo opcija da se osveže na javnim česmama.

Osim na Starom korzou gde od skoro rade četiri česme, u gradu nema javnih česama sa ispravnom vodom na kojima građani mogu da se osveže tokom vrelih dana.

U gradu na jednoj javnoj česmi voda ispravna za piće

U gradu postoji devet javnih česama od kojih je voda ispravna za piće samo na jednoj.

Analiza vode tokom maja pokazala je da su u samom Požarevcu od javnih česmi za piće mogla da se koristi samo ona na petrovačkoj obilaznici, što građanima u gradu i ne znači mnogo, jer je na svim ostalim česmama voda neispravna za piće.

Neispravna voda registrovana je na česmama kod zelene pijace “Krug”, kod OŠ “Vuk Karadžić”, na Pionirskom trgu, na dve lokacije na Čačalici, kod Poljoprivredne škole, u pasažu Parma i na Mininim vodama, kao i u selima Lučica, Prugovo, Ostrovo, Bare, Poljana - Sestroljin, Ćirikovac i Kasidol.

Ispravna je voda na četiri česme u selima i to u Poljani, Rečici, Beranju i Kličevcu.