Sport

Aleksandra bije za medalju, Srpkinja u finalu!

FOTO: Screenshot/RTS

FOTO: Screenshot/RTS

Srpska tekvondoistkinja Aleksandra Perišić nalazi se na pobedu od osvajanja olimpijske medalje! Ona je u meču četvrtfinala turnira u kategoriji do 67 kilograma bila bolja od Tajlanđanke Sasikarn Tongčan sa 2-0 u setovima (5:3, 4:2)!

Naredna rivalka biće joj Kineskinja Đije Song, koja je sa 2-1 pobedila Džuljanu Alasadek iz Jordana.

Polufinale Perišić – Song na programu je u 16.37, dok je finale zakazano za 21.19, dok se mečevi za bronzane medalje odigravaju u 20.19 i 20.49.

Samo dvadesetak minuta posle plasmana vaterpolista u finale olimpijskog turnira, Srbija je stigla nadomak još jedne olimpijske medalje!

Kako je tekao meč?
Predstavnica Tajlanda je povela sa 3:0, ali je u kontri Aleksandra uzvratila. Potom je do kraja prvog seta Perišić zatražila gledanje snimka, a udarac joj je uvažen za vođstvo 5:3 posle prva dva minuta borbe. Rezultat je 1-0 u setovima za Srbiju!

U drugom setu prvi poen ponovo osvaja Srpkinja. Posle priličo kontervativne borbe Tajlanđanka izlati iz granica borilišta i dobija kanzneni poen, ali potom udarcem u telo osvaja dva poena i u tim trenucima ima vođstvo u drugom setu 2:1. Međutim, u samom finišu Aleksandra registruje udarac nogom u telo za 4:2!

U osmini finala Perišić je posle preokreta pobedila predstavnicu Uzbekistana.

Tu nije bio kraj za Aleksandru, naprotiv! Ona je u borbi za finale i medalju deklasirala kinesku predstavnicu Đije Song, izborila mesto u finalu večeras i obezbedila Srbiji četvrtu medalju.