Sport

Srbiji treće uzastopno olimpijsko zlato

Foto: skrinšot/RTS

Foto: skrinšot/RTS

Vaterpolo reprezentacija Srbije odigrala je fenomenalan meč, pobedila je u finalu Olimpijskih igara selekciju Hrvatske sa 13:11 (5:2, 3:3, 3:3, 2:3), stigla je do treće zlata na Olimpijskim igrama u nizu.

Golove za Srbiju postigli su: Miloš Ćuk tri, Nikola Jakšić, Nikola Dedović po dva, Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Radomir Drašović, Nemanja Vico, Nemanja Ubović po jedan. Kod Hrvatske, Jerko Marinić Kragić je postigao tri, Loren Fatović dva gola.

Srbija je fenomenalno otvorila meč, igrala je sjajno u oba smera, pa je posle prve deonice vodila sa 5:2. Po dva gola su postigli Miloš Ćuk i Nikola Jakšić, a jedan, Nemanja Ubović. Strelci za Hrvatsku bili su Loren Fatović i Jerko Marinić Kragić.

Tokom druge deonice, Srbija je u režiji Nemanje Vica i Strahinje Rašovića stigla do 7:3, Hrvatske je preko Lorena Fatovića i Jerka Marinića Kragića smanjila na 5:7, ali je plus tri, selekciji Srbije, na poluvremenu doneo Nikola Dedovića.

Nije se Hrvatska predavala, ali je Srbija sjajnom odbranom i hrabrom igrom u napadu, ljubomorno čuvala stečeni kapital, pa je uoči poslednjeg kvartala vodila sa 11:8.

Vrlić je pogodio za 9:11, imala je dva napada da stigne do minus jedan, Srbija je granitnom odbranom odbila pokušaje Hrvata in a kraju, više nego zasluženo stigla do zlata iako je malo bilo onih koji su verovali da mogu do medalje, a o zlatu da ne pričamo.