Muzika

Koncert Orkestra mladih Zapadnog Balkana u Novom Sadu

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

Asocijacija Kulturanova i ThinkYoung sa oduševljenjem najavljuju letnju turneju Omladinskog orkestra Zapadnog Balkana (WBYO): Western Balkans Go Pop and Rock.

Ova dugo očekivana serija koncerata započela je 27. jula, na kojoj nastupa spektakularni sastav talentovanih muzičara koji dolaze sa Zapadnog Balkana i šire. U nedelju 11.8.2024. od 20 časova WBYO će nastupiti u Novosadskoj Sinagogi. Koncert je otvoren za sve i besplatan - donacije su dobrodošle.

Osnovan 2019. godine, WBYO ima za cilj da izgradi platformu za mlade umetnike kako bi mogli da se upoznaju, stvaraju i nastupaju zajedno dok slave i promovišu bogato kulturno nasleđe Zapadnog Balkana i živahnu muzičku scenu..

Desar Sulejmani, umetnički direktor WBYO, rekao je: „WBYO je izvanredan projekat koji povezuje ceo region Zapadnog Balkana i pruža profesionalnu platformu za mlade muzičare. Ima za cilj da mladim generacijama prenese zajedničke evropske vrednosti koje će biti garant mirnog regiona u Evropi. Uvek je veliko zadovoljstvo raditi sa WBYO i osetiti energiju celog regiona. To je vredan projekat za ovo područje i njegove ljude”.

„Uzbuđeni smo zbog ove letnje turneje i radujemo se što ćemo uživati i u novim aranžmanima orkestra“, rekao je portparol Think Young-a:  „Naša ambicija sa WBYO je da povežemo zajednice i izgradimo mostove kroz moć muzike i kulture. Takođe želimo da podržimo sve mlade i talentovane umetnike iz regiona tako što ćemo im pružiti priliku da zajedno stvaraju i promovišu svoju muziku i stvaralaštvo pred živom publikom. Letnja turneja će biti promovisana onlajn kako bi orkestar mogao da dosegne i angažuje se sa novom publikom na Zapadnom Balkanu i šire“.

Posetioce koncerta očekuje nezaboravna noć ispunjena ekskluzivnim nastupima, potpuno novim aranžmanima poznatih WB rok i pop pesama, i repertoarom koji slavi duh Zapadnog Balkana. Svaki muzičar donosi svoj jedinstveni stil i njuh, obezbeđujući bogato i raznoliko muzičko iskustvo za sve prisutne.