Moj grad

Za Hipodrom i Čačalicu traže se usluge obezbeđivanja

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

Grad Požarevac traži usluge obezbeđivanja Hipodroma i Čačalice. Procenjena vrednost javne nabavke za obe usluge je po 4,2 miliona dinara bez PDV-a.

Fizička zaštita imovine obavlja se prvenstveno ličnim prisustvom i neposrednom aktivnošću uniformisanog službenika obezbeđenja u smeni, naoružanog službenim vatrenim oružjem, opremljenog GPS uređajem, baterijskom lampom i službenim mobilnim telefonom, u štićenom prostoru i vremenu. Ukupan broj angažovanih radnika je po dva radnika za Hipodrom i Čačalicu. Period angažovanja je 365 dana.

Navedeni poslovi mogu se vršiti samo unutar štićenog objekta ili do granice štićenog prostora.

Za vreme vršenja poslova fizičke zaštite, službenik obezbeđenja je ovlašćen da proveri identitet lica koje ulazi ili izlazi iz objekta ili prostora koji se obezbeđuje i u samom štićenom prostoru, pregleda lice ili vozilo na ulazu ili izlazu iz objekta ili prostora i u samom štićenom prostoru, zabrani neovlašćenim licima ulaz i pristup u objekat ili prostor koji se obezbeđuje, naredi licu da se udalji iz objekta ili prostora koji se obezbeđuje, ako se lice tu neovlašćeno nalazi, upozori lice koje svojim ponašanjem ili propuštanjem dužne radnje može ugroziti svoju bezbednost, bezbednost drugih ili izazvati oštećenje i uništenje imovine, privremeno zadrži lice koje je zatekao u objektu ili prostoru u vršenju krivičnog dela i težih prekršaja narušavanja javnog reda i mira, do dolaska policije, upotrebi sredstva prinude sredstva za vezivanje, fizičku snagu i vatreno oružje.

Navedena ovlašćenja službenik obezbeđenja može primeniti i upotrebiti samo u štićenom objektu ili prostoru. 

Rok za podnošenje prijave je 26. avgust.