Moj grad

Velikogradištanska gitarijada otvorena nastupom revijalnih bendova

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

Velikogradištanska gitarijada zvanično je otvorena sinoć, kada su se na bini pojavili revijalni bendovi iz različitih delova Srbije.

Prvo veče festivala donelo je bogat muzički program sa sedam bendova, uključujući Gajbraš i Porock iz Požarevca, Corner iz Velikog Gradišta, kao i beogradske izvođače Mali demon i Nezvani gosti, Planet Caravan iz Smedereva i bend Hosenfefer iz Kosovske Mitrovice koji su zatvorili prvu noć festivala.

Caption

Večeras, gitarijada prelazi u takmičarsku fazu nastupom osam bendova.

Na programu su i revijalni:

Po kratkom postupku (Beška)
Cepeni čunci (Ladovica)
Lutke na koncu (Beograd)
D.R.T (Banja Luka)

U subotu, 17. avgusta, od 19 časova, nastupaju prošlogodišnji pobednici ASCEND iz Aranđelovca i Beograda. Nakon njih, publika će imati priliku da uživa u nastupima još osam takmičarskih bendova.

Caption

U revijalnom delu subotnjeg programa očekuju se Fighting Sparrow iz Niša i Glasovi iz unutrašnjosti iz Novog Sada, a glavni muzički događaj večeri biće nastup legendarne YU GRUPE.

Kao i svake godine, organizatori su obezbedili besplatan kamp za sve učesnike i posetioce. Ove godine, ručak će biti pripreman u vidu lovačkog gulaša i poznatog gradištanskog pasulja, koji će za učesnike kampa spremati Vojnici Požarevačkog garnizona.

Gitarijada je ponovo okupila ljubitelje muzike i bendove iz različitih delova Srbije, pružajući odličnu priliku za uživanje u živim nastupima i druženje u prijateljskom okruženju.