Moj grad

Puštena u rad gasovodna mreža

FOTO: Boom93

FOTO: Boom93

Gasovodna mreža na teritoriji opštine Veliko Gradište puštena je u rad danas.

Puštanju u rad gasovodne mreže prisustvovao je i generalni direktor Javnog preduzeća "Srbijagas", Dušan bajatović, koji je zajedno sa predsednikom Opštine Veliko Gradište pokrenuo gasovodnu mrežu.

Podsetimo, gasifikacija u opštini Veliko Gradište je počela 2016. godine. U okviru ovog velikog i značajnog infrastrukturnog projekta koji je realizovao JP "Srbijagas" izgrađeno je 65 km distributivne gasovodne mreže sa pratećim stanicama i drugim objektima. Time je obezbeđen priključak za preko 6.000 domaćinstava. 

FOTO: Boom93

Puštanjem u rad sistema stekli su se uslovi da se započne procedura priključenja za pravna i fizička lica na teritoriji opštine. Realizacija ovog projekta prestavlja perspektivu daljeg razvoja opštine Veliko  Gradište, ali će obezbediti  i mogućnost stabilnog i adekvatnog snabdevanja neophodnim energentom kao što je gas. Takođe, nepohnodno je istaći i doprinos očuvanju kvaliteta vazduha i same zaštite  životne sredine. 

Opština Veliko Gradište će kako je najavljeno, u narednom periodu sprovesti proceduru priključenja javnih objekata na sistem snabdevanja gasom, a prvi objekat koji će biti priključen jeste kompleks osnovne škole, vrtića i sportske hale koji za te potrebe već ima izgrađen gasni generator.