Društvo

Oko 10 časova izmereno 33 stepena: Kolika će biti najviša dnevna temperatura danas u gradu?

U Srbiji je u 10 časova, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najviša temperatura izmerena u Banatskom Karlovcu, Beogradu i Sremskoj Mitrovici i iznosila je 34 stepena Celzijusa.

U Požarevcu je, prema sajtu Weather2Umbrella u 10 i 30 časova izmereno 33 stepena. 

Stepen manje izmereno je u Smederevskoj Palanci.

Najviša dnevna u Požarevcu danas biće 36 stepeni.

Od početka sledeće sedmice, temperatura biće od 29 do 36 stepeni Celzijusa.

Najniža temperatura u 10 časova izmerena je na Staroj planini, gde je bilo 22,5 stepeni i u Sjenici, gde je 23 stepena Celzijusa.

RHMZ je upozorio da se u Srbiji do kraja sedmice očekuje veoma toplo vreme.

Tropske temperature koje se danima unazad beleže u Požarevcu, ali i celoj Srbiji povećale su obim posla i broj intervencija lekarima u Službi hitne pomoći.

Kada su temperature visoke, broj intervencija na otvorenom je uvećan zbog kolapsa i zdravstvenih problema, pre svega kod starijih sugrađana.

"Trudimo se da izađemo na teren i u susret svim sugrađanima kojima je u određenom trenutku potrebna hitna medicinska pomoć. Imamo dve ekipe koje pokrivaju ceo grad i okolna sela, dok noću radimo i pokrivamo Opštinu Malo Crniće i Kostolac. Kod nas uvek ima posla, a naročito kada su ovakve vrućine i obično se javljaju stariji građani, jer njima ovakve vremenske prilike najviše smetaju, a pre svega hronični bolesnici", navodi dr Zlatan Nikontović, načelnik Službe hitne medicinske pomoći.