Moj grad

Gradski odbor SPS obeležio 83 godine od rođenja Slobodana Miloševića

FOTO: Boom93

FOTO: Boom93

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije je polaganjem venaca na grob u dvorištu porodične kuće, obeležio 83 godine od rođenje Slobodana Miloševića.

Tokom današnjeg obraćanja, Srećko Bosić, predsednik Gradskog odbora SPS-a je naveo da socijalisti iz Požarevca i okruga tradicionalno svake godine obeležavaju dan rođenja Slobodana Miloševića.

"Danas se navršavaju 83 godine od rođenja našeg predsednika i da je živ pitanje je da li bi stvari bile iste, da li bi situacija bila ista. Ni mi, ni svi građani Srbije se posebno ne trude da pokažu da je Milošević bio u pravu, dok ga svi drugi i dalje napadaju. Vreme pokazuje da je predsednik apsolutno bio u pravu. Njegova ranija dela i reči, govore da sve što je kazao za vreme njegove ranije vladavine i kasnije, da ima istine u tome. Gradski odbor će i dalje da čuva uspomenu na predsednika Miloševića", rekao je Bosić.

FOTO: Boom93

Slobodan Milošević je rođen u Požarevcu 20. avgusta 1941. godine, u porodici oca Svetozara i majke Stanislave Milošević. Bio je bio jedan od osnivača i prvi predsednik Socijalističke partije Srbije, od njenog osnivanja 1990. do decembra 2006. godine, devet meseci nakon što je preminuo u zatvoru Haškog tribunala 14. marta te godine.

Podsetimo, Milošević je od infarkta umro 11. marta 2006. godine u pritvoru Tribunala u Hagu, gde je bio od 28. juna 2002. godine. Umro je tokom sudjenja kao optuženi za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Hrvatskoj i za genocid u Bosni i Hercegovini.

FOTO: Boom93

Uhapšen je u Beogradu 1. aprila 2001. zbog zloupotrebe službenog položaja, a na osnovu Uredbe Vlade Srbije, Haškom tribunalu je izručen 28. juna 2001. godine.

Desetogodišnja vladavina Slobodana Miloševića završena je 2000. godine pobedom kandidata Demokratske opozicije Srbije (DOS) Vojislava Koštunice na izborima za predsednika SRJ.