Moj grad

SSP: Jedina promena u poslednjoj deceniji je da su LjKI sve skuplje

Foto: J. Milenković/Boom93

Foto: J. Milenković/Boom93

Gradski odbor Stranke slobode i pravde saopštio je danas da smo na pragu još jednih Ljubičevskih konjičkih igara, koje su šest decenija jedan od simbola Požarevca, ali da se, kako se može videti u najavi programa pratećih programa ni ove godine ništa epohalno nije promenilo.

Gradski odbor SSP podseća da je aktuelna vlast pre jedne decenije najavila promene u organizaciji ove tradicionalne manifestacije, ali se, kako navode u saopštenju, osim „kozmetičkih“ promena ništa nije desilo. Jedino je nagradni fond za samo takmičenje povećan.

"Ove godine je u prateće manifestacije, uz tradicionalne koncerte i izložbe životinja, ubačeno svašta, od turnira u šahu, preko basketa 3x3 i akcije davanja krvi do prvih Dana vina. Uz uvažavanje kvaliteta rada vinarija požarevačkog kraja, pitamo se kada je ovaj proizvod postao simbol našeg kraja", navodi se u saopštenju GO SSP.

Takođe, podsećaju da je za Ljubičevske konjičke igre samo 2023. godine, uključujući i uređenje hipodroma, iz budžeta plaćeno više od pola miliona evra (62.093.000 dinara).

"Očigledno je da nije samo dovoljno da pokrovitelj tradicionalne manifestacije bude predsednik Srbije, već je potrebno promeniti i modernizovati organizaciju, jer je jedina promena u poslednjoj deceniji ta da su „igre“ svake godine sve skuplje", saopštili su iz SSP-a.

Iz Gradskog odbora gradonačelniku upućuju pitanje kada će on i njegovi saradnici "angažovati stručne ljude u organizaciji, kako bi napokon ispunili ono što su obećali, da Ljubičevske igre postanu profitabilne".

Koji je prateći program 61. Ljubičevskih konjičkih igara možete pročitati na LINKU.