Društvo

Najavljena izgradnja šumskih puteva u Srbiji

Foto: A. Stepanović/Boom93

Foto: A. Stepanović/Boom93

Ministar poljoprivrede Srbije Aleksandar Martinović je najavio da će za nekoliko dana biti raspisan poziv za finansiranje izgradnje šumskih puteva na teritoriji šuma preduzeća "Srbijašume".

Martinović je posle sastanka s predstavnicima tog javnog preduzeća kazao da će izgradnja šumskih puteva biti prvi korak u budućoj saradnji.
  
On je dodao da je želja Ministarstva i "Srbijašuma" da pomognu stanovništvu koje živi u blizini šuma i od šuma, da ostane na svojim imanjima.

"Da bismo u tome uspeli, moramo da im obezbedimo i dobre puteve, i škole, i ambulante, i prodavnice, i internet mrežu, dakle ti ljudi moraju da uživaju sve benefite savremene civilizacije, kao svi drugi koji žive u bilo kojem velikom gradu u Srbiji", kazao je ministar.
 
Novi direktor "Srbijašuma" Krsto Janjušević kazao je da su razgovarali i o planovima pošumljavanja, nezi šuma, šumskom materijalu.
  
On je istakao da se razgovaralo o pošumljavanju površina koje do sada nisu bile pod šumom.
 
Janjušević je naveo da će u taj posao biti uključeno i Ministarstvo zaštite životne sredine, s čijim predstavnicima će uskoro biti sastanak.