Moj grad

Završetak radova na sanaciji obaloutvrde do kraja nedelje

FOTO: R. Momirović/Boom93

FOTO: R. Momirović/Boom93

Do kraja ove nedelje u Smederevu se očekuje završetak radova na sanaciji nožice obaloutvrde na Dunavu u ukupnoj dužini od 160 metara, objavljeno je na sajtu Grada Smedereva.

Radovi se izvode na lokaciji između Vertikalnog keja i Veslačkog kluba.

Radove su danas obišli gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović i direktor Vodoprivrednog preduzeća iz Smedereva Luka Matović.

Vodoprivredno preduzeće je izvođač radova.

„Vrednost  ovih radova je oko 5 miliona dinara sa PDV-om, radove finansira „Elektroprivreda Srbije“, ogranak HE „ Đerdap 1“, odsek za održavanje priobalja. Materijal za ove poslove nabavljen je početkom godine, ali smo čekali da padne nivo Dunava kako bismo mogli da ih uspešno izvedemo“, rekao je Matović.

Na pomenutoj deonici utrošeno je 530 kubika kamena  koji je ručno posložen i omalterisan kako bi se zaštitila obaloutvrda.

Prema rečima Jasmine Vojinović, sigurna i sanirana obaloutvrda grad štiti od visokog vodostaja Dunava i mogućih poplava.

Kako se navodi na sajtu Grada Smedereva, prilikom današnjeg obilaska završnice radova saopšteno je da su između lokalne samouprave u Smederevu, Lučke kapetanije, Ministarstva građevinarstva i Agencije za upravljanje lukama u toku razgovori za uređenje nove deonice obaloutvrde koje na kratko zahteva i pomeranje  turističkog pristaništa kod Silosa.