Moj grad

Nastavak "Osmog putnika" ovog vikenda u Bioskopu Centra za kulturu

"Osmi putnik: Romul", nastavak kultne filmske priče, ovog vikenda je na repertoaru Bioskopa Centra za kulturu Požarevac. Pored ovog, biće prikazivano još četiri filma.

Nastavak "Osmog putnika" prati grupu mladih svemirskih kolonizatora koji se, dok pretražuje napuštenu stanicu suočavaju licem u lice sa zastrašujućim oblikom života u univerzumu, a reditelj Fede Alvarez poznat po horor naslovima od kojih i film „Ne diši“ i „Zli mrtvi“, još u intervjuu za britanski Total Film naveo je da priča aludira na mit o Romulu i Remu.

Sinopsis nagoveštava da se priča odvija između događaja koji su se zbili u originalnom naslovu „Osmi putnik“ Ridlija Skota, koji je sada samo u ulozi producenta filma, i „Osmi putnik 2“, čuvenog nastavka Džejmsa Kamerona koji je osvojio dve nagrade Oskar.

O svetskoj premijeri filma pročitajte na LINKU.

U Bioskopu Centra za kulturu Požarevac ovaj film će se ove nedelje prikazivati u dva termina: 23. i 25. avgusta u 19.30 časova.

Na repertoaru su i sledeći filmovi:

  • "Panda u Africi" ⎯ 23. avgust u 15.30 časova i 24. i 25. avgust u 16 časova;
  • "Zelena granica" ⎯ 23. avgust u 17 časova
  • "Trepni dvaput" ⎯ 20. jul u 20 časova i 21. jul u 19.30 časova i
  • "Vrana" ⎯ 24. avgust u 19.30 časova i 25. avgust u 17.30 časova.

Anamiriana avantura "Panda u Africi" donosi priču o Pandi, čiji je najbolji prijatelj, zmaj, otet i odveden u Afriku. Panda ga bez razmišljanja sledi. Nakon opasnog prelaska okeana, stiže na daleki kontinent, potpuno nepoznat pandama. Oslanjajući se na svoju domišljatost i nove prijatelje, mora da spasi prijatelja zmaja od opasnog lava i njegovih poslušnika.

 „Zelena granica“ je evropska drama poljske režiserke Agnješke Holand, koja je u Srbiji premijerno prikazana na FEST-u.

U močvarnim šumama koje čine tzv. „zelenu granicu“ između Belorusije i Poljske, zarobljene su izbeglice sa Bliskog istoka i iz Afrike, koje pokušavaju da stignu do Evropske unije.

U pokušaju da provociraju Evropu, izbeglice su namamljene na granicu propagandom koja obećava lak prolaz u EU. Poput piona u skrivenom ratu, prepliću se životi aktivistkinje Julije, koja je odustala od udobnog života, mladog graničara Jana i sirijske porodice.

Trepni dvaput“ rediteljski je debi Zoi Krevic, Lenijeve ćerke.

Kada tehnološki milijarder Slejter King upozna konobaricu Fridu na svojoj dobrotvornoj gala večeri, među njima se rađa simpatija. Poziva je da mu se pridruži sa prijateljima na putovanju iz snova na njegovom privatnom ostrvu.

Divlje noći prelaze u sunčane dane i svi se sjajno zabavljaju. Niko ne želi da se ovo putovanje završi, ali kako počinju da se događaju čudne stvari, Frida počinje da preispituje svoju stvarnost. Nešto nije u redu s ovim mestom. Moraće da otkrije istinu ako želi živa da ode sa ostrva.

Fantastični triler "Vrana" peti je rimejk istoimenog kultnog filma iz 1994. godine. Nastao je po stripu Džejmsa O’Bera

Ljudi su nekada verovali kako, kad neko umre, vrana odnosi njegovu dušu u zemlju mrtvih. Ali, ponekad, vrana može da vrati dušu kako bi se ispravila nepravda.

Srodne duše Erik Drejven i Šeli Vebster brutalno su ubijeni kada ih sustignu demoni njene mračne prošlosti.

Dobivši priliku da spasi svoju pravu ljubav tako što će se žrtvovati, Erik kreće u potragu za nemilosrdnom osvetom i njihovim ubicama, prolazeći kroz svetove živih i mrtvih kako bi ispravio pogrešne stvari.

Cena ulaznice za sve filmove iznosi 300 dinara. 

Ulaznice se mogu kupiti na Biletarnici Centra za kulturu, koja će u petak, 23. avgusta, raditi od 15 do 19.30 časova, a u subotu i nedelju, 24. i 25. avgusta, od 15.30 do 19.30 časova.