Moj grad

Požarevcu prva nagrada Krosa RTS-a

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

Grad Požarevac je, sa Gradom Kragujevcem, osvojio prvo mesto kao najbolji organizator Kros-a RTS-a „Kroz Srbiju“, najveće atletske manifestacije u Evropi.

"Prosvetu i obrazovanje smatramo kao uslov svih uslova napretka jednog društva, a fizičku kulturu kao oslonac mladim umovima kojima ćemo jednog dana prepustiti rukovođenje Srbijom. Smatram da je današnji događaj objedinio sve puteve do ovog cilja a to je promovisanje i obrazovanja i sporta. Grad Požarevac je ponosan na svoju školsku upravu koja je animirala najveći broj učenika shodno njihovom broju na našoj teritoriji, da budu učesnici čuvenog krosa RTS-a“, izjavio je gradonačelnik Pavlović.

Direktor i osnivač Kros-a RTS-a Stevan Kovačević istakao je da je prošle godine u domu učenika Poljoprivredne škole  po drugi put organizovali kamp za decu iz rasejanja.

"Organizacija je bila poverena ministarstvu prosvete, gradu Požarevcu i Poljoprivrednoj školi.  Nakon takve organizacije Požarevac je ponovo postao sveobuhvatni partner krosa RTS-a”, istakao je Kovačević.

Podsetimo, kros „RTS“-a je prvi put održan 1991. godine kao jednodnevno takmičenje.