Moj grad

U toku potraga za neeksplodiranom granatom na Peskovima

Foto: Envato elements

Foto: Envato elements

U utorak, 20. avgusta, prilikom gađanja iz pešadijskog naoružanja, otkazala je granata od 30 mm za BGA M93. Nakon završenog gađanja stručna ekipa je započela pretragu terena za neeksplodiranim ubojnim sredstvom, ali ono nije pronađeno. Potraga je i dalje u toku.

Mesto pada granate je obeleženo crvenom trakom i tablama upozorenja “NE IDI DALjE – MINE“, navodi se u saopštenju Centra za obuku kopnene vojske Požarevac, koje je objavila Opština Veliko Gradište.

Navedeno mesto nalazi se na sledećim koordinatama:

Geografske koordinate

gš – 44ᵒ43’27“

gd – 21ᵒ33’34“

Topografske koordinate

h – 49 53451

u – 75 44737

z – 81

Rejon izvršenja gađanja je rejon sela Kusiće koji zahvata objekte: Kolarnica (tt 96,2) – Koševi (tt 72,3) – Ornice – Donji peskovi  – Sadnice – Topolje.

Ističe se da je zabranjeno svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih projektila i njihovih delova jer je to opasno po život. Pri nailasku na takav projektil svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije (Komanda CO KoV ili dežurni VK “Peskovi“).

Dalje informacije mogu se dobiti u Komandi CO KoV u Požarevcu ili kod upravnika strelišta u s. Kusiće. Kontakt telefon 012/666-976.