Hronika

Požar u fabrici boja i lakova još nije potpuno ugašen: Iznad grada se dimi, a isparenja osećaju i van njega

Dim iz leskovačke fabrike boja i lakova "Nevena kolor", u kojoj je juče popodne izbio veliki požar, i dalje se uzdiže iznad grada, a isparenja posle vatre u magacinima na površini od oko 4.000 kvadrata, osećaju se i van Leskovca, dok policija tvrdi da je požar pod kontrolom, javlja reporter FoNeta.

Leskovačka policija ističe da je „požar lokalizovan i stavljen pod kontrolu“.

„Nema opasnosti od daljeg širenja, ali požar još nije likvidiran, vatrogasci su i dalje na terenu“, rečeno je u Policijskoj upravi Leskovac.

Povređenih nije bilo jer u toj fabrici nema druge smene, a lekarska pomoć je ukazana trojici vatrogasaca koji su se tokom intervencije nagutali dima.

Gradski štab za vanredne situacije u Leskovcu se još nije oglasio o požaru i mogućim posledicama po zdravlje ljudi, s obzirom da se nad gradom satima uzdizao gusti crni dim i da su od sinoć oko fabruke postavljeni aparati za merenje zagađenosti i štetnih supstanci u vazduhu.

Još se čeka na rezultate meranja zagađenosti vazduha, a kako je direktor Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu Ivan Sokolović izjavio u petak uveče loklanoj televiziji, oni će se znati danas tokom dana.

Kako je precizirao Sokolović, merenja će se obaviti na tri lokacije u gradu, a jedna od njih je kod fabrike „Jura“, nedaleko od mesta izbijanja vatre, gde je postavljen sparat za merenje zagađenosti